Moringa jako přirozená část našeho života
Datum:
28.5.2024
Čas:
17:00
- 20:00
Místo konání:
ENERGY Club
Mánesova
Město:
Praha
Kontakt:
Ivana Bednárová
Email:
bednarova@ceff.info
Cena:
250 Kč
Představení Moringy – výjimečné potraviny, která se v tradiční ajurvédské medicíně se využívá jako „všelék“ po tisíciletí. obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek (vitaminů, minerálů, esenciálních aminokyselin, antioxidantů,…) a pomáhá k úlevě od bolestí hlavy, zmírnění zácpy, posílení imunitního systému, podpoře hubnutí a úpravě trávení nebo zvýšení libida.
Moringa také může pomoci snížit hladinu cholesterolu, vyrovnat hladinu cukru v krvi a zmírnit další zdravotní problémy. Dozvíte se více o dalších jejich vlastnostech a dopadech na naše zdraví.
Představí Ivana Bednářová BA, certifikovaná výživová poradkyně
Moringa je jedinečná potravina s obrovským nutričním obsahem a bioaktivními sloučeninami.
Je zdrojem základních živin, včetně vitamínů (např. A, C a E), minerálů (vápník, draslík a železo) a bílkovin. Zařazení moringy do každodenního jídelníčku může být koncentrovaným zdrojem těchto životně důležitých živin, což přispívá k celkovému zdraví. Moringa je bohatá na antioxidanty, jako je kvercetin, kyselina chlorogenová a betakaroten. Antioxidanty hrají klíčovou roli při neutralizaci volných radikálů, které mohou způsobovat oxidační stres a přispívat k různým chronickým onemocněním. Tím, že moringa bojuje proti oxidačnímu stresu, přispívá ke zdraví buněk a snižovuje riziko některých onemocnění – ať už běžných či civilizačních.
Moringa má protizánětlivé účinky, které se připisují sloučeninám, jako jsou izothiokyanáty. Chronický zánět je spojován s různými zdravotními problémy, včetně kardiovaskulárních onemocnění a některých druhů rakoviny.
Moringa také může pomáhat regulovat hladinu cukru v krvi. Sloučeniny obsažené v morinze mohou přispívat ke zlepšení citlivosti na inzulín, a proto je moringa zajímavá pro osoby s cukrovkou nebo pro ty, kteří chtějí podpořit zdravou hladinu cukru v krvi.
Moringa je často součástí redukčního jídelníčku, obsahuje velké množství vlákniny a látky dodávající energii.