Hustý hráškový a výživný krém
28.10.2019
Výživný hráškový krém plný vlákniny i bílkoviny, taková je tato lahodná hrášková polévka. Spolehlivě zastoupí oběd i večerní jídlo.
Časová náročnost: Příprava 5 minut, vaření 15 min
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 450 g mraženého hrášku
- 1 kousek kuřecího stehenního řízku
- hrst ovesných vloček
- 1 polévková lžíce moringa prášku
- 3 stroužky česneku
- ½ lžičky soli
- špetka barevného pepře
- 1 lžíce olivového nebo řepkového oleje
- 1,2 l vroucí vody
Do hrnce vsypeme mražený hrášek, ovesné vločky, sůl a zalijeme vroucí vodou, abychom hrášek dlouho nelouhovali a neztratil živiny i chuť. Přivedeme k varu a za mírného blublání necháme 10-15 minut vařit za občasného promíchání, aby se nám vločky zespodu nepřichytily.
Mezitím si na olivovém oleji zprudka opečeme stehenní řízek, který jsme předtím opepřili. Opékáme z obou stran, dohromady max 5 mix, pak snížíme teplotu, přiklopíme a necháme pozvolna propékat, aby bylo maso hotové i uvnitř.
Jakmile máme hrášek s vločkami vařený, přidáme tři stroužky česneku, můžeme přidat špetku pepře, nasypeme do polévky moringové flakes, kterým zvýšíme množství vlákniny a celkovou nutriční hodnotu a rozmixujeme na hladký krém. Do každé porce pak vložíme zhruba ¼ z opečeného masa nakrájeného na malé kousky.