Zapečená polenta se sušenými rajčaty
15.1.2018
I když není vždycky čas na náročná kuchařská „hrdinství“, vždycky je dost času na to, abyste stvořili jídlo, které chutná a pro vaše tělo a zdraví bude přínosem. Tak jako je to u téhle voňavé zapečené polenty se sušenými rajčaty a lístky ze stromu moringa!
- 200 g polenty
- cca 80 sušených rajčat v oleji
- asi 10 m pórku
- lžíce olivového oleje
- lžíce provensálského koření
- lžíce moringa flaků
- špetka pepře
- ½ lžičky soli
- cca 300 ml vroucí vody
- hrst dýňových semínek
- 100 g feta sýra
Sušená rajčata naložená v oleji nechte okapat a nakrájejte je na menší kousky, stejně jako pórek. Polentu nasypte do misky, osolte, opepřete, zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut odležet. Poté do polenty vmíchejte olej, rajčata i pórek, přidejte dýňová semínka a bylinky s moringou. Směs vložte do menší misky a dejte zapéct na 180 °C na dobu zhruba 30 minut. Po půlhodině zasypte polentu nastrouhanou fetou a na posledních 5−10 minut vraťte do trouby.
Mohlo by vás zajímat…
- Pokud si hlídáte množství soli v jídle, sýr Feta můžete v klidu vyměnit za méně slanou mozzarellu nebo čerstvý kozí sýr. A volíte-li zapečenou polentu jako přílohu k masu nebo jiné formě bílkovin, můžete sýr vynechat úplně.
- Kdyby vám nevyhovovala bohatost chuti provensálského koření, sáhněte místo něj po koření Moringa s bazalkou. Uděláte určitě dobře, protože bazalka mimo jiné podporuje činnost srdce a krevní oběh, věděli jste to? Pak jen z receptu vynechte původní čistou moringu, aby jí nebylo moc.