Moringa: nový fenomén v oblasti zdravého životního stylu
I když americký Národní institut zdraví na jeho pozitivní účinky na zdraví upozorňuje již více než deset let, u nás v Evropě se listy stromu rostoucího především tropických a subtropických oblastech (např. Filipíny) dostávají do jídelníčku až poslední dobou. Konečně. Moringa má totiž nevídaný potenciál v prevenci i podpůrné léčbě mnoha nemocí. A neobyčejně dobře chutná!
První články o prospěšných účincích stromu moringa uveřejnil americký Národní institut zdraví už před dvanácti roky.
V roce 2007 už tedy americká veřejnost věděla, že má moringa opravdu široký potenciál v prevenci i podpůrné léčbě mnoha nemocí.
Američtí odborníci potvrdili její pozitivní vliv v případě kardiovaskulárních onemocnění, u léčby cholesterolu, potíží s močovým ústrojím, se středvní mikroflórou, ba dokonce upozorňují i na její pozitivní vliv v případě léčby onkologických onemocnění.
Před pěti lety se v dalším článku rozepsali o neuvěřitelném obsahu živin, vitamínů, minerálních látek… A znovu potvrdili jejich prospěšnost pro lidský organismus.
Co všechno vám tedy moringa nabídne?
100% přírodní drcený list moringy obsahuje:
- 25 % bílkovin
- 31 % vlákniny
- 9 esenciálních aminokyselin
- Vitamíny A, K, E
- Vápník, hořčík, železo
Potenciál má moringa obrovský. A způsob jejího uplatnění je i ve středoevropském jídelníčku široký. Právě proto, aby byla dobře použitelná i pro naši tradiční kuchyni, připravili jsme pro vás speciální kořenící směsi, nabízíme vám čaje a mnoho dalšího, třeba nově kuskusy.
Zbývá moringu ochutnat – a to je další věc: nezklame vás ani svou chutí. Je příjemně nasládlá a zvyknout si na její používání (nejen) při vaření je o to jednodušší!