Chcete zhubnout? Moringa vám pomůže

Chcete zhubnout? Moringa vám pomůže

Psychická pohoda, přísun vitamínů a minerálů, zdravá imunita, rychlejší metabolismus a dostatek energie. To jsou základní faktory, které hrají při redukci váhy roli. Jak na to? Velkým pomocníkem vám může být moringa olejodárná.


Jak zhubnout – celoživotní téma

To, že je dobré zařadit pohyb, je známé. Ne každý ale ví, že ještě větší význam má strava. Při hubnutí je jednoznačně nutné upravit svůj stávající jídelníček. Mnoho lidí řeší, jak zhubnout co nejrychleji, ale v závěru u různých drastických diet stejně dlouho nevydrží. Nebo se jen spoléhají na různé léky, tablety a další přípravky na hubnutí a myslí si, že to půjde samo. Zní to krásně, ale bohužel to tak není.

Nejlepší cestou za optimální váhou je osvojit si zdravé stravování nastálo. Někdy stačí i několik málo změn, nemusíte se vzdávat všeho, co máte rádi. Navíc i zdravá výživa zahrnuje celou řadu jídel, která jsou chutná, jen o nich možná nevíte. My tentokrát nebudeme řešit jídelníček, ale zaměříme se na důležité živiny, které by měly být součástí vašeho zdravotního stylu.

Doplňte vlákninu

Doporučená denní dávka vlákniny je 30 g. Běžně jí však přijímáme jen kolem 15 g. A to je veliká škoda. Její užívání nám může přinést celou řadu benefitů. Pomáhá snížit a udržet vysněnou váhu a je skvělou prevencí před civilizačními nemocemi, jako je cukrovka. Svým působením dokáže také chránit střevní sliznici, má tedy protirakovinný účinek.

Proč je příjem vlákniny při hubnutí důležitý?

  • reguluje hladinu cukru v krvi
  • zvyšuje pocit nasycení
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • čistí střeva
  • ve střevech na sebe navazuje nežádoucí látky z potravy i ty, co vznikají při trávení
  • podporuje přirozenou střevní mikrobiotu
  • zrychluje průchod tráveniny tlustým střevem

Vlákninu obsahují například pšeničné otruby, ořechy, ovoce a zelenina. Vysoký podíl vlákniny se ukrývá také v morinze olejodárné.

Superpotravina plná vitamínů a minerálů

Při úpravě stravy nezapomínejte na vitamíny a minerály. Moringa olejodárná se právem řadí mezi potraviny s vysokým obsahem zdraví blahodárných látek. Velmi prospěšné, a to nejen během hubnutí, jsou vitamíny skupiny B. Mají totiž příznivý vliv na fungování nervové soustavy a váš pocit pohody, díky kterému si na změnu své životosprávy snadno zvyknete. V morinze najdete také vitamíny A, K, E, D, C. Ty umí regenerovat buněčný metabolismus a podporují imunitu.

A nechybí ani minerální látky jako vápník, hořčík, železo, fosfor, draslík, měď a mangan. Jsou zastoupeny ve velkorysém množství v porovnání s jinými zdroji. Třeba s vápníkem máme spojené hlavně mléčné výrobky. Ale v morinze ho je 14x víc.

Moringa olejodárná obsahuje také 28 % bílkovin a 9 aminokyselin, které jsou důležité pro budování svalové hmoty. Ani na tu bychom neměli během hubnutí zapomínat. Jak vidíte, moringa je opravdu strom života. Ne nadarmo se jí říká zelený diamant.

Se správným užíváním moringy vám půjde hubnutí snadno

Možností, jak získat z moringy to nejlepší, je několik. Naše výrobky obsahují moringu z Filipín, která se nám nejvíc osvědčila. Pochází z malé rodinné farmy, kde ji pěstují opravdu s láskou a bez jakékoli chemie. Její kvalitu prověřily laboratorní testy Českého zdravotnického ústavu.

Kapsle s moringou

Nejjednodušším způsobem užívání jsou kapsle, které obsahují prášek z moringy. Můžete je mít všude s sebou a snadno dodržet celou denní dávku 6 kapslí. Pro větší účinnost doporučujeme brát první dvě kapsle ráno nalačno, další dvě po obědě a poslední dvě nejpozději v 17.00 hodin. Obsahují totiž zeatin, který dodává energii.

Pokud byste měli pocit “těžkého žaludku” po požití kapslí nalačno, nemusíte se obávat, jde jen o přechodnou situaci, než si vaše střeva zvyknou. V případě, že by tlaky v žaludku přetrvávaly a bylo vám to nepříjemné, užívejte kapsle vždy až po jídle. Stává se to výjimečně, ale radši tuto možnost zmiňujeme, ať víte, co a jak.

Moringový prášek 

100% čistý prášek z moringy olejodárné vám nabízí mnoho možností, jak si ho vychutnat. Můžete si z něj připravit čaj, chlazený nápoj, smoothie nebo ho přidat do jogurtu, do salátu, na těstoviny. Navíc je to ideální balení na cesty. V každém sáčku je plnohodnotná denní dávka.

Moringa čaj

Pro rychlejší nástup doporučujeme kombinovat kapsle s moringovým čajem. Dávkování kapslí zůstává stejné, jenom si k nim ještě dopoledne a odpoledne vychutnáte hrneček lahodného čaje (250 ml). Jestli zvolíte sypaný nebo sáčkový, je jen na vás, účinkovat budou oba stejně.

Na nic nečekejte a pusťte se do toho. S moringou bude vaše cesta za vysněnou postavou snazší. Nastartuje váš metabolismus, budete mít menší chuť k jídlu, dostatečný přísun vitamínů a víc energie. Na základě našich zkušeností vám můžeme slíbit, že změny si všimnete brzo.